top of page
PicturePeople Amstelveen (6 van 26).JPG

Jasper de Waal, voormalig solohoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest, is vanaf september 2023 chef-dirigent bij het Symfonieorkest Rijnmond.
 

Na prive studie bij Maestro Jan Stulen, brak hij snel door in de wereld van het dirigeren. Hij is momenteel al chef-dirigent van Caecilia Camerata en het VU Kamerorkest, waar hij geliefd is om zijn stijlvolle en passievolle wijze van dirigeren. Jasper’s veelzijdigheid en muzikale talent zijn niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft als gastdirigent concerten geleid in heel Europa en Zuid-Korea, waar zijn werkwijze zowel publiek als musici  heeft geïnspireerd.

 

Naast zijn werk als dirigent, blijft Jasper met plezier zijn vaardigheden als solohoornist bezigen. Jasper is na zijn periode bij het Koninklijk Concertgebouworkest solohoornist geworden in het Chamberorchestra of Europe. Bovendien deelt Jasper zijn kennis en ervaring als docent aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij de volgende generatie musici inspireert en begeleidt op hun muzikale reis.

Zijn achtergrond als solohoornist en zijn ervaringen bij het Koninklijk Concertgebouworkest hebben ongetwijfeld bijgedragen aan zijn unieke interpretaties , waardoor hij een veelgeprezen en veelgevraagd musicus en dirigent is geworden in de internationale muziekscene.

bottom of page