top of page

ZOMERCONCERT

zaterdag 24 juni 2023, 20.15 uur
Prinsekerk, Schepenstraat 69 Rotterdam

Ludwig van Beethoven: Ouverture 'Die Geschöpfe des Prometheus'
 

Pjotr iljitsj Tsjaikovski: Pianoconcert nr. 1 

 

Carl Nielsen: Symfonie nr. 1

PosterDvorak#2.jpg

Deze zomer brengt Symfonieorkest Rijnmond een verfrissend concert met pianist Nikola Meeuwsen.

''Pianist Nikola Meeuwsen (2002) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen pianist die alle kwaliteiten in zich verenigt om een geweldige muzikale toekomst voor zich te hebben.

 

Als kind wist Nikola dat hij pianist wilde worden na het beluisteren van Horowitz' uitvoering van het 3e pianoconcert van Rachmaninoff. Al snel werd zijn enorme talent herkend en erkend: Vanaf jonge leeftijd won Nikola diverse concoursen, waaronder in 2012 het Steinway Concours en in 2014 het Koninklijk Concertgebouw Concours. In 2019 kende het Concertgebouw hem de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award toe.

 

Als solist trad Nikola op met het Residentie Orkest en het Nederlands Kamerorkest en hij was in solo recitals te horen door heel Nederland en daarbuiten (onder meer in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola). In januari 2024 zal hij zijn recital debuut maken in het Koninklijk Concertgebouw.

 

Nikola studeert sinds 2014 bij Marlies van Gent en bij Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola. Daarnaast studeert hij aan de Koningin Elisabeth Kapel in Brussel bij Frank Braley en Avedis Kouyoumdjian. Hij trad als kamermusicus op met het Matangi Kwartet, met violist Alexander Kerr, met altviolist Vladimir Mendelssohn en in pianoduo's met Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace.''

bottom of page